1990-luku
Tammikuussa pastori Ari Tanhula aloitti seurakunnan paimenen virassa.
Alla lähetysnäyttely 1990
Lastenleiri Särkilammella
Ameriikan täti kävi sukuloimassa
1990 syyskuun 20. Seurakunnan ylimääräinen kokous
"7. 2. mom. Ilkka Hirvonen esitti näkyään kirkon laajennuksesta ja uuden tienpuoleisen sisäänkäynnin ja liittymän rakentamisesta, sekä ehdotti annettavaksi vanhemmistolle valtuudet suunnitelman tekemisestä/teettämisestä. Valtuudet myönnettiin."
1991 alusta 31. elokuuta saakka Maila Rautiainen palkattiin osa-aikaiseksi lapsi/nuorisotyöntekijäksi, joka jatkettiin syksyllä eteenpäin.
Maila Rautiainen
Kevät juhla 1991
Kastejuhla Kirjapainonmäen tekolammella
1991. 4.-7. elokuuta oli vaellusretki Kebnekaiselle
1991 lokakuun 15. seurakunnan kokous.
4. Tontin myynti: Päätettiin yksimielisesti myydä Saarijärven Vapaaseurakunnan omistamasta Vapaakirkko nimisestä tilasta 4000m2 suuruinen määräala Saarijärven Rakennuttajapalvelu Oy:lle. (Kirkon ja rautatie välistä)
1991 marraskuun 27. seurakunnan syyskokous.
15. Kirkon laajennus/korjauspiirustukset hyväksyttiin yksimielisesti samoin kuin esitys rakennusluvan hakemisesta.
1992 alkoi peruskorjaus ja laajennus jossa vastaavina kirvesmiehinä oli Armas Maukonen ja Kari Niskanen. Seurakuntalaiset osallistuivat talkoomeiningillä kykyjensä mukaan. Eräs mainittavimmista talkoosuorituksista oli Arvo Halttusen operoima akustiikkalevyjen tekosysteemi.
Yläkuvissa kirkkorakennuksen remontti- ja laajennustyöt.
Puheenjohtaja Ilkka Hirvonen
Vihkijäisjuhlijoita
Rablan Vabagoguduksen lauluryhmä Virosta vierailulla pastori Inrek Luiden johdolla
1993 alkupuolelta asti Virossa oleva Töstaman seurakunta on ollut ystävyysseurakuntana ja yhdysmiehenä Saarijärveltä on Asser Saharinen.
1993 marraskuusta alkaen Torsti Eriksson seurakunnan puheenjohtajana
1994 kesäkuussa lasten leiri Särkilammella, videon pätkä
1994 heinäkuun 26. aamuyöstä kirkko joutui tuhopolton kohteeksi. Palo sytytettiin etuoven vierestä, josta se levisi yläkautta koko rakennuksen mitalle ja aiheutti kokonaisuudessaan täydellisen tuhon. Ainoastaan irtaimistoa saatiin pelastettua. Kirkko oli pari vuotta aiemmin remontoitu ja sitämyöten täysarvovakuutettu joten vakuutusyhtiö korvasi aiheutuneet vahingot rakentamalla uuden kirkon.
Alla kuvakooste tuhopolton jäljistä.
Yllä kuvakooste uuden kirkon rakennusvaiheista
Kirkon tulipalon jälkeen Saarijärven Ev. Lut. seurakunta antoi Vapaaseurakunnan käyttöön heidän vanhan kirkkoherran pappilan, jossa kokoonnuttiin niinkauan kuin päästiin taas omaan uuteen kirkkoon.
Marja Hiekkavirta puhumassa lähetys-laivalle lähdöstään.
1994 Joulujuhlassa Tarvaalan pappilassa kerholaiset soittivat ja lauloivat
1995 kesäkuun 2. Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari myönsi kuoronjohtaja Vilho Ohraselle director cantus arvonimen.
Yllä vanhemmisto suorittaa kirkon vihkimisen ja oikealla Väinö Rautiaisen juhlapuhe
Muutaman vuoden kuluttua oli toinen tuhopolttoyritys jonka eräs ohikulkija huomasi ja sammutti lumella. Paikka oli sama, mistä edellinenkin palo oli sytytetty
Miesten maineikas sekaääni-kuoro lauloi äitienpäiväjuhlassa ja kaikilla oli mukavaa. Tämä oli se samainen äitienpäivä, kun sokerimuurahaiset valtasivat täytekakun edellisenä yönä.
1995 heinäkuussa oli Särkilammen lastenleiri
Lakosen Iida eestiläisten tyttöjen keskellä valmiina telttatarkastukseen
1995. Seurakunta Lukion pihamaalla evankelioimis- ja musiikkitapahtuma Sateen Sattuessa Sateessa.
1995 syksyllä pastori Ari Tanhula sanoutui irti tehtävästä ja uutta paimenta alettiin etsimään Suomen Viikkolehdessä olleen ilmoituksen perusteella. Marraskuun kokouksessa todettiin, että kolme pastoria on kiinnostunut tehtävästä. Heidät kukin vuorollaan kutsutaan puhujavieraaksi ja päätetään myöhemmin valinnasta.
13 joulukuuta oli Monitoimikerhon joulujuhla, jossa kävi myös Tiernapojat tuomassa raha-anomuksensa. Tiernapojat video tästä.
Kyllä uudessa kirkossa on sitten mukavaa, sanoo (huutaa) Pirjo.
Kuoron harjoituksista vuosilta 93-95 videon pätkiä tästä linkistä.
1996. Kuoro Eestissä
Hämäläisen veljekset saivat tyttäret iloisiksi.
1996 huhtikuun 27. Seurakunnan ylimääräinen kokous
5. Saarijärven Vapaaseurakunnan uudeksi työntekijäksi valittiin Esa Korvajärvi.
Pastori Esa Korvajärvi perheineen
Varastorakennuksen tekoa 1996. Kirvesmiehinä Ilpo ja Vilho
1996 lähtien kymmenen vuoden ajan lastenleirit oli kesäisin Huipurin karjatilalla Tarvaalassa. Marsa Kinnunen toimi leiriemäntänä apunaan seurakunnan nuoria aktiiveja. Yllä olevassa kuvassa mm. Toni, Saila, Eevi.
Isännän pöydässä Marsa pöydällä
Pelihommia Talkooväkeä
1996 Joulujuhla
1997 Vilho Ohranen kuoronjohtajana 50v.
1998. 10. lokakuuta oli ensimmäinen Jani Lakosen ideoima Tupa-Duuriin ilta.
1998 joulukuun 31. Karstulan Vapaaseurakunta lakkautettu ja liitetty Saarijärven Vapaaseurakuntaan. Virallinen nimi on Karstulan Seurakuntapiiri, joka hoitaa itsenäisesti taloutensa ja kiinteistövuokransa. Seurakuntapiirin yhteyshenkilö on Esko Maukonen.
Miesten raamattupiiri Jerissuvannolla 1999
-90-lukua sävytti kovasti rakentaminen eri muodoissaa seurakunnan toiminnassa. Pari pastoria oli virassaan ja lukuisat vapaaehtoiset eri tehtävissään. Rakennustyöt, jotka ei ole seurakunnan pääasiallista toimintaa, niin vääjäämättä kuluttavat voimavaroja varsinaisesta evankeliumin työstä, mutta kun vuosikymmen taittui toiselle puoliskolle, niin on jo nähtävissä, että varsinainen toiminta oli elpynyt. Esimerkkinä voi mainita jo v. 1998 jolloin oli n. 120 yleisötilaisuutta kirkossa, telttakokoukset kirkolla ja kyläkunnilla, lasten Kings-kids toiminta virisi, lastenleiri Särkilammella, kuoro-matka Eestiin, vierailijoita oli suomalaisten lisäksi Intiasta, Kanadasta, Ukrainasta, Kongosta ja Kamerunista, kaksi radio-ohjelmaa Radio Keski-Suomessa, yksi radoiojumalanpalvelusYleisradiossa, Sampo-lehdessä hartauskirjoituksia muutama, aamunavauksia yläasteella pari kertaa kuukaudessa, Krito-toipumisryhmä kokoontunut yli kymmenen kertaa, Rabbi-musikaali, Kids- Action Night lasten tapahtumat alkoi, jatkuen seuraavalle vuostuhannelle, Helluntai- ja Vapaaseurakunnan yhdistetty kuoro lauloi musiikkijuhlassa Kansakoululla ja yhteisessä joulujumalanpalveluksessa Helluntaiseurakunnassa, Serviisissä hartaushetkiä kerta-pari kuussa, miesten- ja naisten raamattupiirit joka toinen viikko vuoroellen, Raamattuluokat on olleet lapsille Jumalanpalveluksien rinnalla, lähetystoimikunta on järjestänyt lähetysaiheisia tapahtumia noin kerran kuussa, kuoroharjoitukset joka maanantai, useita kotikokouksia kyläkunnilla, ym.