Pastorin palsta

Raimo Kauppinen

Jumala toimii ja luo uutta

Minulla on tapana seurata päivien pitenemistä heti joulun jälkeen. Hitaasti tuntuu ensin päivä jatkuvan, mutta koko ajan se vain jatkuu. Valo voittaa, ja jälleen saamme Herran armosta elää aikaa, että maasta nousee jälleen uutta. Ruohikot alkavat olla leikkuukunnossa myöhäisestä kesän tulosta huolimatta. Monenlaisia ja toinen toistaan kauniimpia kukkasia nousee ilahduttamaan meitä. Puut saavat jälleen uudet lehdet. Herra sanoo Jes.43:19: ”Katso, minä teen uutta”. Joka hetki Herra luo uutta. Kaikki tämä tapahtuu meille lahjana. Uutta luodessaan Herramme ei tarvitse meitä siihen. Meille jää vain ihmettelijän osa, miten Hän kaiken tekee.

Paitsi tehdessään uutta luonnossa Jumala tekee uutta myös meidän elämässämme ja keskuudessamme. Ihmettelijän osassa saamme olla, kun Jumala kutsuu ja pelastaa ihmisen omaan valtakuntaansa. Miten Hän sen tekee, sitä ei kukaan pysty selittämään. ”Tuuli puhaltaa missä tahtoo”. Siitä on jokaisella oma tarinansa. Kahta täysin samanlaista johdatusta ja todistusta tuskin kuullaan koskaan.

Jumala ei ole paikallaan pysyvä, vaan toimii koko ajan luomakuntansa ja seurakuntansa keskellä. Hän ei ole kiinnostunut meidän menneisyydestämme, vaan hän on kiinnostunut ja suorastaan utelias siitä, mitä meistä voi tulla. ”Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen
kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on” (1 Joh.3:2).

Saamme olla Jumalan työtovereina viemässä eteenpäin maailman ihanimpaa
ilosanomaa Jeesuksesta. Jumala olisi voinut valita toisin. Ei hän olisi meitä siihen tarvinnut, mutta Hän valitsi Sinut ja minut!!!!

Jo aikojen alussa Jumala valitsi Poikansa sovittamaan meidän syntimme. Näin Hän antaa iankaikkisen elämän ja pysyvän kodin Hänen valtakunnassaan. Sinnehän Jeesus meni edeltä valmistamaan sijaa jokaiselle, jolle Jumalan armo ja pelastus kelpaa. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan
sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen” (Joh.3:16 -17).

Jumalan sana todistaa meille selvästi, että todellinen kirkkaus on vasta edessäpäin. Tähän saamme uskoa ja turvautua niin aurinkoisena kuin pilvisempänäkin päivänä. Loppupeleissä Jumala saattaa luomistyönsä päätökseen luomalla uudet taivaat ja uuden maan.

Valoisin ja siunaavin terveisin

Raimo